De bästa tillbehören till julkalkon

Att
fira julafton med familjen över en god måltid är en tradition som inte går att missa. Kalkonen, som är många familjers favorit under högtiden, måste åtföljas av läckra grönsaker och andra rätter för att förhöja huvudrätten. Upptäck våra gourmetförslag som hjälper dig att välja de bästa tillbehören till din julkalkon eller kapun.

Innehåll


Toggle

Måste-haves: Potatis
och kanderade kastanjer

Ingenting slår en stor klassiker för att följa med julkalkonen: rostade potatisar uppskattas alltid av både unga och gamla. Du kan välja
granulerad potatis
eller tärnad
potatis
,
kryddad med salt, peppar och en skvätt olivolja innan du bakar dem i ugnen vid 180 ° C tills de är gyllene och krispiga.

När
det gäller kastanjerna ger de en söt, festlig touch till din maträtt.
Du kan tillaga dem i form av
confit
chestnuts
genom att
sautera dem i lite smör och socker, eller genom att blanda dem direkt i fyllningen till kalkonen.

Färgglada och smakrika grönsaker

För att
ge din rätt lite djup, lek med färgerna och texturerna på grönsakerna. Här är några idéer som passar till julkalkonen
:

  • Glaserade
    morötter
    : stek
    dem i panna med lite smör, socker och vatten tills de är mjuka och glänsande.
  • Gröna
    bönor
    :
    blanchera i kokande saltat vatten, häll av och stek i en stekpanna med en skvätt olivolja och en vitlöksklyfta.
  • Rostad squash
    :
    skär i bitar, krydda med salt, peppar, olivolja och herbes de Provence innan du sätter in den i ugnen i 25 till 30 minuter i 180°C.


LÄS OCKSÅ: Ultimat guide till att klä sig bra under julfirandet

Tänk också på bortglömda grönsaker som palsternackor, kålrot eller till och med jordärtskockor, som passar perfekt med ditt festliga fjäderfä. Variera tillagningsmetoderna (ångad, ugnsrostad, stekt i panna) för att få olika smaker och texturer till ditt julbord.

Krämiga,
tröstande sidorätter

För en ännu mer överseende festmåltid, välj krämiga sidorätter som kommer att glädja dina gäster. En
ostsufflé,
lätt och luftig, är ett originellt alternativ som garanterat kommer att förföra. Du kan förbereda en krämig gratäng dauphinois eller hemlagad potatismos.

Gratin dauphinois

För att
göra en lyckad gratin dauphinois börjar du med att skala och skära potatisen i tunna skivor. Ordna dem sedan i en smord skål och överlappa dem något. Häll en blandning av crème fraîche, mjölk, salt, peppar och riven muskotnöt över potatisen innan du sätter in den i ugnen i 1 timme i 180°C. Gratängen ska vara gyllenbrun och så krämig som du vill ha den.

Hemlagat potatismos

För ett
smakrikt potatismos, tillsätt örter som vitlök, gräslök eller persilja. För extra njutning, rör i lite crème fraîche eller smör för en smidig konsistens som smälter i munnen.

Originalidéer för att tänka utanför boxen

Om
du vill förnya dig och erbjuda mindre traditionella tillbehör, här är några förslag:

  • Svamprisotto
    : Tillaga en
    krämig risotto toppad med sauterade svampar (porcini, kantareller, ostronskivling) och riven parmesan.
  • Polenta
    :
    majsmjölet som kokas i grönsaksbuljong kan serveras krämigt eller skivas och grillas för att få en krispig konsistens.
  • Gröna linser
    : Linserna
    sjuder med morötter, lök och kycklingfond och ger en rustik känsla till julmaten.


LÄS OCH: Julhemligheter: när och hur man önskar en god jul?

Med dessa idéer för sidrätter till julkalkon är du nu redo att skapa en festlig meny som kommer att glädja dina gäster. Snåla inte med kryddor, örter och kryddor för att sublimera dina kulinariska förberedelser och erbjuda en oförglömlig festmåltid.

Liknande artiklar
:


Traditionella julfärger och deras symbolik


Julstången: Historia, ursprung och tradition


Julcocktails: måste-haves för att fira med stil


Julklappen: Historia och ursprung för denna tradition

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *